BLOXOO BİZE NE KAZANDIRIYOR ?

Bloxoo bloxoo olmadan önce biz vardık. Blograzzi olmadan öncede, hatta çok daha öncede...

Blograzzi kendisini 'internet kullanıcılarının ilgi alanına uygun içeriğe zaman kaybetmeden ulaşması için geliştirilmiş faydalı bir servis' şeklinde tanımlıyor. Bu açıdan baktığımızda pek başarılı olduğu söylenemez açıkçası..

Bloxoo daha çok bir tür blogcu sosyalleşme platformuna benziyor. Bu özellikle blograzzi'den bloxoo'ya geçişle daha da doğru oldu. Fakat gene de blogcunun sorması gerekir bu benim ne işime yarıyor?

Ben kendi açımdan baktığımda açıkçası bir faydasını görmedim, hatta benim ona katkım çok daha fazla oldu.

Eğer sürekli bloxooda turlar, diğer blogcuların bloglarına üye olur, bloglarına yorum yaparsanız ki bu da zamanınızı alır. O zaman diğer blogcular sizi görmüş olur ve biraz hitinize bonus etkisi yapabilir.

Ama benim gibi son 6-7 ayda 2-3 kez girdiyseniz pek bir işinize yaramaz. Bloxoo'ya şu an baktığımda 26,3 puanım olduğunu gösteriyor. Bu puanı haketmek için ne yaptım bilmiyorum ama sanırım Google pagerank ve Alexa sıram yeterli olmuş olabilir. Site istatistiklerini düzenli takip etmeye başladıktan sonra bu tür şeylere önem vermeye başladım.

Backlink almak için üye olduğum toplistlerin çoğunun kodunu kaldırdım, bloxoo'nunki de buna dahil. Çünkü bunlar bana bir ya da iki backlink veriyor ve bu backlinklerin de pagerank değerleri ya 0 ya da bir. Benim sitem ise onlara yüzlerce backlinkin kralını veriyordu. Alayını kaldırdım ve faydalı da oldu. Şu an pagerankim 4'e kadar çıkmış durumda. Bir süredir de sadece kaliteli bloglarla link değişimi yapıyorum.

Gene de bloxoo'ya kötü demiyorum. Ama pek faydalı olduğunu da söyleyemem. Özellikle benim gibiler için. Şu son ayda bana topu topu 11 ziyaretçi yönlendirmiş, işte bu durumu tamamen özetliyor. Mesela link değişimi yaptığım bloglardan biri olan Bloggertr son bir ayda 284 ziyaretçi yollamış, ya da tek sayfalık basortusu.azbuz.com 138 ziyaretçi, ya dahiç alakam olmayan sitelerin yolladığı ziyaretçiler bile çok fazla.

Başlıkta bloxoo var ama bu ayzıyı bloxoo için yazmadım. Üye olduğumuz pek çok toplist ve bloxoo türü siteler bir işimize yaramıyor bizi zarara uğratabiliyorda bunu belirtmek için yazdım. Yani pek çok blogcu boşu boşuna sitelerine bu sitelerin verdiği kodları koyuyor, sitelerinin görüntüsünü bozuyor ve farketmeden değerini düşürüyor.

Benim tavsiyem bu siteleri kullanın ama onlar sizi kullanmasın, verdikleri kodları sitenize eklemeyin yönünde olacak, tabi gene siz bilirsiniz...

Share this:

,

CONVERSATION

10 Harika insan yorum yapmış.:

  1. O zaman dizinlere kayıt etçeksin, toplist mantığı o şekildedir. Ziyaretçiyi de toplist ya da dizinden değil, direkt olarak google'dan bekliceksin..

    YanıtlaSil
  2. Bloxoo'nun ben de pek yararını görmedim. Ziyaretçi sayım zaten az, bloxoo'da da gezip tozmaya vaktim yok, blograzziyken daha çok uğruyordum.
    Bloxoo blogcuların sosyalleşme alanı...
    Evet, bu konuda haklısın.

    YanıtlaSil
  3. kim bloğunu nerden bulmuş da gelmiş türü şeyleri blogspot'ta da öğrenebiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  4. @Ersin
    Tabiki en sağlıklı ziyaretçi arama motorlarından gelen ziyaretçidir. Çünkü oradan gelen ziyaretçinin sitenden gerçek anlamda beklediği bir bilgi vardır. Site de böyle bir bilgiyi gerçekten karşılıyorsa ne ala...

    @hye
    bende ilk blograzziye ilk üye olduğumda uğruyordum sonra bıraktım, daha sonra bloxoo oldu. bloxoo olunca çok daha iyi özellikler eklenmiş blograzzie göre ama dediğim gibi benim için gereksiz..

    @Psikopat Kedicik
    ne demek istediğini tam olarak anlayamadım.

    YanıtlaSil
  5. teknik konular. ekledim ama işe yarıyor mu bilmiyorum. sen biliyosun farkındayım:)

    YanıtlaSil
  6. Beklentileri her zaman karşılaman olanaksızdır, hele ki bir kelimenin birden fazla anlamı varken...

    Zaten seninki biraz da genel bir blog arada özel yazsan da..



    @Psikopat kedicik
    Sayyac.com ' dan üyelik alıp kodunu sitene eklersen kimin nereden nasıl geldiğini rahatlıkla görebilirsin..

    YanıtlaSil
  7. Ziyaretçilerin nereden geldiğini görmek yani sayaç kullanmak istediğini söylemeye çalışıyor.

    YanıtlaSil
  8. @Psikopat Kedicik
    Ben realist kullanıyorum. Ersinin dediği gibi sayyac.com da bu işi yapıyor. Realist biraz seçicidir, (sayyacı kullanmadım bilmiyorum) Sayyac şu yakın sıra popülerleşmeye başladı..

    Şu sitenin en aşağısındaki sağ tarafta yeşil realist sayacı var. İstersen istatistikleri sadece sen görürsün istersen ziyaretçide görebilir.

    YanıtlaSil
  9. Bu yazıyı ilk okuduğumda bloxoo üyeliğim yoktu.Fakat şimdi üyeyim siteme karşı diğer blogcuların bakış açılarını görme fırsatım oluyor.Bu benim için bir +.Yani bloxooya ziyaretçi için katılmadım.Kaliteli ziyaretçi değildir oradan gelen en mantıklısı arama motorları ziyaretçi için.Fakat yeni başlayan bloglar için seslerini duyurmalarında bir alternatif ;)

    YanıtlaSil
  10. Hit artırma alexa yükseltme gibi, popüleritik değerlendirilmesine yardımcı oluyor. Referans misali, kimsenin giremeyeceği bir blogu yada yazarı o şekilde etrafa tanıtıyor ve ziyaretçi sağlıyor diye düşünüyorum.
    Farklı bi açıdan backlink faydası var, sitede bizim blog yada sitelerimizin linkleri oldukça google botları tarafından etkili oluyor.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.