BLOGSPOT'UN SUYU ÇIKMIŞ

Birilerine göre blogspotun suyu çıkmış. Millet de kendi sitesini blogspota alternetif gösteriyor.

Konuyu biraz daha açarsak; Bazı elemanlar kendi domainini size kullanmanızı salık veriyor. Yani gidip blogadi.blogspot.com yerine blogadi.benimsitem.com olarak kullanmanızı öneriyor.

Bunun nasıl olduğunu benim gibi kendi domainini kullananlar bilir. Bilmeyenler için açıklayım:
İlk önce bloggerdan normal bir blog açılır. Herhangi bir isimle mesela fghjk.blogspot.com olabilir.
Daha sonra kullanmak istenilen domainin kontrol panelinden ghs.google.com adresine cname oluşturulur.

Son olarakda blogspot hesabınıda Ayarlar-> Yayıncılık bölümüne gelerek. Özel Etki Alanı yazan yere tıklarsınız. Daha sonra hemen sağda yer alan 'Gelimiş ayarlara geçiş yapın yazan yere tıklayın. Açılan sayfada belirtilen yere yeni adresinizi yazarsınız. Yani yukarıda belirttiğim blogadi.benimsitem.com'u ve kadet butonuna tıklayarak. Domain değişimini tamamlarsınız.

Bunlara kendi sitemden örnek verirsem. Talip isimli bir arkadaşım otodata.blogspot.com diye bir blog açtı ve onu araba.orjinaldelikanli.com olarak kullanıyor. (Doğrusu ne zamandır siteyle uğraştığı yok) Ya da ben kendim videolar için ayrı açtığım siteyi video.orjinaldelikanli.com adresiyle kullanıyorum.

Bunun haricinde aynı durum Google Sites hizmeti içinde geçerli. Google web syfalarını başka domainlede kullanabilirsiniz. sites.google.com/benim sayfam yerine sites.benimsitem.com/benimsayfam gibi.

Tabi kimse durup dururken başkasının blogunun bir parçası olmak istemez. Yani şahsen ben olsam istemezdim. En azından şöyle göze güzel gelen bir isim olmalı. Ya da bu yöntemi belli bir ortak ilgi alanı bulunanlar için yararlı bir yöntem olabilir.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.