BİR YAZ GÜNÜ HİÇ BU KADAR ÜŞÜTTÜN MÜ ?

Bu gece uykum hiç bölünmedi, hatta her zamankinden fazla uyudum. Normalde 1-2 gibi yatar geceleyin defalarca uyanır, en geç sabah maximum 7'de uaynır bir daha uyuyamazdım. Yaz okulu için Edirne'ye geldiğimden beri böyle.

Bu akşam saat 11 ya da 11:30 civarı uyuyakaldım ve saat 4'e kadar deliksiz bir uyku çektim. Saat 4'de kalkıp su içtim ve yatarken havanın soğuduğunu hissettim. Üzerime bir battaniye aldım ve saat 8'e kadar uyudum. Ve sabah kalınca ateşimin oldukça arttığını farkettim. Yani gece üşümem bundan dolayıydı.

Neyse banyo olcam, Edirne'de sular üst katlara çıkmıyor, (belediyenin çiçek ekmek dışında bir işe yaradığı yok) her binanın kendi su pompası var. Sular üst katlara öyle çıkıyor. Pompada bir çalışıyor, bi duruyor bozuk mu ne. Banyoya girdim suyu açtım, soğuk suya dayanıklı olduğumdan suyun altına girdim ama su hiç ısınmadı. Çünkü lanet pompa, Edirne'nin lanet pis usyunu yukarı pompalamadı ve soğuk bir banyo yapmış oldum.

Daha sonra derse gitmek için hazırlandım. Aslında hasta hasta gitmezdim ama bugün Maxwell denklemlerini tekrar edecekti ve benim anlamadığım bir yer vardı. Hasta hasta derse gittim. Her zamanki gibi 5 dakika filan geç kaldım. Baktım ders işlenmiyor. Hoca daha vize sınavlarını okumamış ve sınıfta okuyor. Ders yok yani.

Yorgun, sinirli,bıkkın bir şekilde eve döndüm. Bir saat kadar daha yattım. Ateşim hala çok yüksek, karnım aç ama iştahım yok. Zaten birşey hazırlayacak halimde yok. Küçük havlulardan birin ıslattım kafanın üstüne zırt pırt değiştirdim. Yani kendi hemşireliğimi kendim yaptım. Neyse şu an biraz daha iyiyim ama hala çok yorgunum ve açım.

Şimdi şaşırmışsınızdır. Hayırdır bu hiç böyle günlük tarzı yazılar yazmazdı diye...

Elbette boşuna yazmadık. Varsa bu yazıyı okuyanlardan, Edirne merkezde oturan birileri bir tas sıcak çorba istiyorum. Tercihen mercimek. Yoksa başkada olur ama hazır çorba istemem. Ve ayrıca bir iki gün benime ilgilenecek bir hemşire arıyorum. Sınav haftası gelirken hastalanmakta çok kötü oluyor beah !

Share this:

,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

  1. ah canıım, yazık.. Allah şifa versin, geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  2. Geçmişler olsun sana, gurbet elde öğrenci haliyle hasta olmak zordur bilirim. Kendi doktorun ol ıhlamurlu-limonlu-naneli ortaya karışık birşeyler yap bol bol hemide kaynar kaynar iç

    YanıtlaSil
  3. bari yemek sepetinden de bir link verseydin. tavuk suyuna çorba gönderirdik. seni uyanık seni. yemeyiz böyle öğrenci numaralarını... insanlık öldü senin haberin yok mu bir de çorba istiyon. üstelik mercimek;)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.