DANİNO NEDEN UZUN SÜRE BOZULMUYOR ?

Danone danino ürünü için yeni kampanyasını bu soru-slogan ile yapıyor:'Danino neden uzun süre bozulmuyor?'

Sadece danino değil normal danone yoğurdu ve danette pudingide uzun süre bozulmuyor. Ve sadece danone değil, diğer benzer markaların ürünleride yaklaşık 1 ay boyunca bozulmadan, ekşimeden durabiliyor. Ve bunun katkısız bir şekilde olduğunu iddia ediyorlar.
Bu konuyu anlamak için önce şu soruyu sormak lazım. 'Yoğurt neden bozulur?'.

Yoğurdun sütten yapımı sırasında ilk önce sütün içine yoğurt mayası çalınır. Bu mayanın içinde bakteriler mevcuttur ve bu bakteriler yararlı bakterilerdir. Bu bakteriler üreyerek sütün yoğurda dönüşmesine sebep olur. Yoğurt olduktan sonra da üremeye devam ederler, üremeye devam etmeleride yoğurdun bozulmasını sağlar.
Bu bozulmanın önüne geçmek için süt yoğurda dönüştükten sonra bakteriler uyutulur. Böylece üremeye devam edemezler ve yoğurt uzun süre bozulmadan kalabilir.

Ama bu uyutma işlemi yoğurdun faydalarını yüksek ölçüde azaltır. yoğurdun içindeki bakteriler bağırsaklarımız için oldukça yararlıdır. Bu bakteriler uyutulduğunda yedikten sonra bağırsaklarımız bu bakterilerden istifade edemez. Bunun için uzun süre bozulmayan yoğurlardan alırken bir kere daha düşünmek gerekir. Unutmayın doğal yoğurt bozulur !

Share this:

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Selamlar.
    Yazının üçüncü paragrafının üçüncü ve altıncı cümleleri hatalı olmuş: "Bu bakteriler üreyerek yoğurdun süte (sütün yoğurda) dönüşmesine neden olur" "Böylece uyumaya (üremeye) devam edemezler..."

    YanıtlaSil
  2. @ferdem
    uyarın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Ben danino manino ya filan çok karşıyım. Hepsi hikaye, doğala özdeş aroma, renk pançardan şusu busu hepsi kimya! Insanlar artık cahil değil, ama reklam ile kandırmayı çalışyıorlar. Çocuk doktorlar bu daninoyu kesinikle tavisye etmiyorlar, bunu bilin.

    YanıtlaSil
  4. evet can alıcı noktasını en sonunda söylemişsin doğal yoğurt bozulur

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.