İDEOLOJİK BLOG SAVAŞLARI

Bir blog yazarı olarak, diğer pek çok blog yazarını takip ediyorum. Takip ettiklerim arasında pek çok değişik blog var. Beğendiğim ve hatta beğenmediğim blogları bile takip ediyorum. Hatta bazılarından nefret etsemde izlemeye devam ediyorum. Tabi bir iki atışıp sonra bloguna uğramadığım ve muhtemelen kıyamete kadar uğramayacağım bloglar da yok değil.

Genel olarak blog yazarlarının yazılarına baktığımda görüyorum ki pek çoğu - tartışmalı konularda - yazılar yazmaktan kaçıyorlar. Sanki pek çoğunda 'Acaba bu yazıyı yazarsam, farklı düşüncelerdeki bloggerlar bana gıcık kapar mı?' düşüncesi var. Dışlanmaktan korkuyor gibiler ve bazı konularda düşüncelerini açıklamaktan geri kalıyorlar.

Daha önce manifetom sayılabilecek yukarıda da linki bulunan YASAL UYARI yazısı pek çok kişinin dikkatini çekti. O yazıda anlatmak istediğim:'DOĞRU GÖRDÜĞÜM VE YAZMAK İSTEDİĞİM HER YAZIYI YAZARIM' mantalitesidir. Bu sadece blogumda değil günlük hayatımda da böyledir ki zaten yazılarım facebook üzerinden bütün tanıdıklarımın önüne gidiyor.
Beğenenler olabilir. E doğal olarak beğenmeyenlerde olabilir hatta olabilir değil olur. Kimse herkesin aynı olmasını bekleyemez, çünkü aynı fabrikadan çıkan robotlar değiliz.

Farklı düşünceler ve duygular insanları birbirine düşürmez, tabi karşıt düşüncede olanı düşman olarak kabul etmezseniz.
Eğer yanlış olduğunu düşündüğünüz bir konu varsa neden yanlış olduğunu belirtirsiniz ve doğru olan tezinizi sunarsınız. Eğer muhatabınız ve siz gerçekten tartışarak doğruyu bulma amacındaysanız çoğu zaman uzlaşırsınız. Ve ya uzlaşamayabilirsiniz de tabi...

Demek istediğim herkes düşüncelerini açıkça belirtmeli, bırakın düşüncelerinizden dolayı çekip sizi sevmeyenler çekip gitsin. Kimseye kendinizi beğendirmek zorunda değilsiniz.

Share this:

,

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Doğru söze ne hacet...

    Bir de herkez değil herkes...

    YanıtlaSil
  2. evet okuyucu kaygısıyla yazmaktan çekinenler de var, ama bazılarının yazmama sebebi de ideolojik konularda tartışmaktan gerçektten hoşlanmamak. çünkü hani netteyiz, yaz yaz sonra noluyo hiç, kimse kimseyi anlamıyor bile. ben dayanamayıp yazıyorum bazen delirince ama aslında gereksiz yani.. he ama yorum yapmak gereksiz değil bence, kafasına uyan ya da uymayan konularda yorum yapmalı bence herkes.

    YanıtlaSil
  3. açtın şom ağzını, yine basıldı damarıma, yazmak zorunda kaldım bak aa:D

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.