ADNAN MENDERES'İN SON MEKTUBU

27 Mayıs'ta 1960 darbesinden sonra cuntacılar tarafından katledilen başbakanımız, ADNAN MENDERES'in idamdan önce bir asker vasıtasıyla gizlice Gıyaseddin Emre'ye gönderdiği mektup :
"Sizlere dargın değilim, sizin ve diğer zevatın iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara da dargın değilim.
Kellemi onlara götürdüğünüzde deyiniz ki, Adnan Menderes, hürriyet uğruna koyduğu başını 17 sene evvel almadığınız için sizlere müteşekkirdir. İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme karar-i metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yaşayan kahraman efendilerinizce acaba söyleyebilecek misiniz ?




'İnsanın en büyük fedakarlığı doğduğu toprağadır. En büyük ihaneti de yaşadığı vatanadır.'
Darbeciler bu vatana ihanet etmişler ve Adnan Menderes kendini bu vatana feda etmiştir.

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Ergenekon o zamanki zihniyetin devamıdır.
    O zaman İsmet İnönü nasıl darbecilere göz kırptıysa şimdi de Deniz Baykal ergenekonu destekliyor.

    YanıtlaSil
  2. aynen size katılıyorum inönünün ne olduğu belli chp seçimleri kaybedince bunu hazmedemedi dünyadaki tüm tepkilere rağmen idamı destekledi ama desteklemiomuş gibi gözüktü yani ikili oynadı menderesin eşi kendisiyle görüşmeye gidince yapcak bir şey yok demiş darbecileri pohpohlayan o yoksa yeni yetme subaylar böyle bir işe nasıl kalkışsın ? menderesi diktelikle suçladılar bence dönüp birde kendilerine bakmaları lazım menderesinin cesedini görmüş olan cezaevi müdürü vücudunda sönmüş sigara izlerinin bulunduğunu söylüyor bu nasıl bir vahşettir ?başbakanıda geçtim bir insana nasıl böyle muamele ederler aklım almıyor şu bir gerçek ki başbakanını pisi pisine asabilen insanların bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz ve ne yazıktır ki bu zihniyet hala devam etmekte

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.