14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJI


Mesaj için Tıklayın. Ama aşağıyıda okuyun !
Evet özel bir gün daha ve benden sizede özel bir gün mesajı daha.
Sevgililer günüymüşmüş. Aslında yabancı bir kültürün bize empoze edilmek için kullanıldığı bir araçtan başka birşey değil. (Bence)
Yok yılbaşı yok şu yok bu. Adamlar hristyan bayramlarını ve kendi kültürlerini bize şirin kılıflarla kutlatıyorlar.
Wikipedi Türkiye (Şu an itibariyle siz bu yazıyı okurken değiştirilmiş olarabilir tabi.) diyorki:
'Her yıl 14 Şubat günü, birçok ülkede Sevgililer Günü olarak kutlanır. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.[1]
Valentine adlı Azizin -Rahibin- yaşadığı aşka sevgilisinin karşılık vermemesi üzerine intihar etmesi ve kalbinin sevgilisine gönderilmesini vasiyet etmiştir. Bu olay üzerine bu aşk hristiyanlıkta bayram olarak kutlanmıştır. Noel Bayramı gibi tüm dünyaya yayılmıştır.
Aziz Valentin Gününün romantik aşk ile bağlantısı, Orta Çağ'ın sonlarına doğru, o zamanki akımlardan kaynaklanmış ve bu gün, zamanla dinsel özelliğini yitirmiştir. 1969 yılında dini takvimden de çıkarılarak dini anlamda kutlanması sona ermiştir.
Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.
Hristiyan inanışı bayramlarından bir tanesi olduğu için bir çok müslüman ülkesinde hoş karşılanmamaktadır. Suudi Arabistan'da resmi olarak da kutlama etkinlikleri ve İslami olmayan bu Hristiyan Bayramının kutlanmasında kullanılan ürünlerin satışı ülkede yasaklanmıştır. Diğer müslüman ülkelerinde de dindar insanlar tanışma, söz, nişan, nikah ve evlilik yıldönümlerinde sevgililerine hediye almaktadırlar. Valentine günü olan Sevgililer Gününü kutlamamaktadırlar. '





Yani bize kakalanmış bir gün daha.


Ama siz bana bakıpda sevgililer gününü kutlayıp kutlamama kararını vermeden önce, kutlamayacağınız kişinin(eş manita vs.) size karşı tavrınıda dikkate alın derim. Sonra başınızın etini yerlerse ben karışmam. :)




Share this:

,

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. ''Aziz Valentin Günü'' adı üstünde. sevgili sevdigini göstermek için gün mü bekler! seviyorsan en içten zaten seviyorsundur.

    YanıtlaSil
  2. Müzik zevk işidir ve herkesin tarzı farklı olabilir ama blogumda hiçbir albümün senin zevkine hitap etmemesini garipsedim. Senin müzik tarzını nedir ki?

    YanıtlaSil
  3. Ezgi ya da güncel pop müzik dinlerim genelde. Ve nadirende yabancı müzik, çok sevdiğim olursa.

    YanıtlaSil
  4. aslında monotolaşmış ilişkilere renk katmak için bir fırsat sevgililer günü. ama ticari kısmından ben de nefret ediyorum.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.