İlk Gün Çömezleri

İlkler hep heyecan vericidir ve en çok akılda kalanlarlardır. 
İlk kelime, ilk adım, ilkokul, ilk karne, ilk aşk, ilk iş, ilk çocuk, ilk torun vs. vs.

Ve önümüzdeki pazarteside pek çok kişi için, üniversiteli oldukları ilk gün olacak. En azı 12 yıldır bu günü bekliyordu. Üniversiteli olacağı günü...


Peki pazartesi ne olacak ? Aslında pek bir şey değil, pazartesi gelsin bunu çömez arkadaşlar daha iyi anlayacak. Pek çoğu biraz hayal kırıklığına uğrayacak. ''Bu muydu üniversite dedikleri ?'' sözü diye pek çoğunun fikrinden geçecek.


Bu hem biraz üniversiteyi kafalarında fazla büyütmelerinin hem de üniversitelerimizin kalitesizliğinden kaynaklanıyor.


Pek çok kişi artık üniversiteliyim, hoplarım, zıplarım, dağıtırım hahahay ayağında gelip sonra, nasıl bir foseptik çukuruna girdiğini anlayınca, biraz da ''üniversiteye kapağı at sonra gerisi kolay'' diye kendisini gaza getirenleri yad ederek(!) dişini sıkıp, bir an evvel bitirip kurtulmayı hayal eder.


Ama daha ilk hafta kendisine o kadar uzun gelir ki sanki hiç bitmeyeceği hissine kapılır. En dandik bölümde okuyanlarından tutun da en iyi bölümlerde okuyanlara kadar pek çok kişi bölümünden ve yahut en azından üniversitesinden memnun değildir. Herkesin aklında ya bölüm değiştirmek ya da başka bir üniversiteye transfer olmak vardır. Ama bunların sadece kendi hayallerinde ve arkadaş muhabbetlerinde kalacağını er geç kabul edeceklerdir.

Biz ilk başladığımızda analiz hocamız Ertan hoca 'boşuna uğraşmayın burdan kaçamazsınız' demişti en başta, ki sadece 2 kişi kurtuldu(!) bildiğim kadarı ile.


Ama 1,5 ay sonra vizeler başlayınca biraz kendilerine gelecekler, kurban bayramı tatili sonra finaller bir bakmışsın 1. dönem finish. 2. dönem çok daha hızlı geçer. 2. sınıf bittiğinde nasıl geçtiğini anlamazsın yılların. Artık yarılmıştır halbuki. Ve bir bakmışsın (bakmışım) 4 tesin.


İlköğretim 1'e başladığım 2. hafta 'Ali Bak' yazamadığım için yediğim tokatsa, dün gibi aklımda.


Ve zaman geçiyor. Herşey bitiyor. Bitmez sandığın yıllar, üstüne üstüne geliyor.

Artık yeni bir gündesin dünü boşuna özlemeyin gelmeyecektir, gelecek hayalleri kurarakta vaktinizi boşa tüketmeyin, bulunduğunuz günü anı, en iyi şekilde değerlendirin.


Ve şu da her zaman aklınızda olsun. Yeni başlayan her gün sizin için müthiş bir fırsattır. Çünkü HER YENİ GÜN, GERİYE KALAN HAYATINIZIN İLK GÜNÜDÜR.



Share this:

, ,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.