Abi Ben Salağım

İnsanlar arasında salak dediğimiz gerçekten çok kişi oluyor, bana ve okuyan sizlere bile zaman zaman salaklık yakıştırılmış olabilir. Hayatımınızın her alanında en doğru kararları veremediğimizi, hatta kimi zaman en yanlış seçeneği seçtiğimizi herkesin kabul etmesi lazım.

Bu durumu kabul edersek, "salaklık" yapanları daha anlayışla karşılayabiliriz fakat gene de yaptığı salaklıkta ısrar edenleri ve bunu cümle aleme duyuranları 'Abi ben salağım' diye bas bas bağıranları bir türlü anlamıyorum, anlayamıyorum.

Malum yıllardır özürlü demokrasimiz defalarca darbelerle, muhtıralarla yara aldı durdu. Tabi bir türlü ayakta duramadı. Ve geçen aylarda taraf gazetesinin sayesinde 2004 yılında iki darbe atlattığımızı da öğrendik.

Tabi bu öğrendiğimizle kaldı. Darbe girişiminde olanlar hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Son olarak ülkemizdeki 'Gerçek Solcu' kavramına en yakın bulduğumuz kişilerden biri olan ÖDP lideri Ufuk Uras, 2004 teki 'ayışığı' ile 'sarıkız' diye isimlendirilen darbe girişimlerini meclise taşımak istedi ama Akp, Chp ve Mhp destek vermedi. Ama yeterli sayı yakalandı ve haftaya mecliste. Hadi Chp ile Mhp'nin tavrını anlayabiliriz, Akp'ye yapılacak darbe sonrası "ortalık bana kalırdı" diye düşünebilirler. Ama Akp nin bu tutumu tam bir soru işareti. Hatta o da onların salaklığı.

Ve birde 'Ergenekon' isimiyle deşifre olan terör örgütü var. Örgüte yönelik operasyonlarda orgeneraller ve tuğgeneraller ile atatürkçü geçinen pek çok önemli isim gözaltına alındı.

Hatta Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı Şener Eruygur'un evinden darbe hazırlıkları ile ilgili dökümanlar çıktı. bu dökümanlara göre hemen önümüzdeki günlerde 20 ilde yargıya özgürlük mitingleri düzenlenecek ve polise saldırılacak, ülkede gerilmeye çalışılacak ve darbe için ortam oluşacak ve DARBE vurulacak gene demokrasimize. Böyle bir plan söz konusuymuş.

Ve bilin bakalım önümüzdeki günlerde de Tuncay Özkan'ın oluşumunu sağladığı 'bizkaçkişiyiz' platformu da ne yapacakmış?
20 ili kapsayan toplu eylemler gerçekleştirecekelrmiş, yargı bağımsız olsun diye. Amma tesadüf!

Ve bir de bunları hala destekleyenler var. Sebebi: "Atatürkçüler Tutuklanıyor" 'Suçum Atatürk'ü sevmek' diyen adamın kasasından çıkan binlerce banknotun üzerindede bir tek Atatürk portresi yokmuş ama. Hepsi USD Dollars...

Atatürk'ü seven, görüşlerini benimseyen, kendisine hayat rehberi edinenler elbette birçok kişi var.  Fakat günümüzde "Atatürkçüyüm" diye bas bas bağırıp da kendisinden haz duyabildiğim fazla kişi yok. Bakıyorsunuz, iktidarı Atatürk düşmanlığı ile suçlayan, irticaaaa diye korku salan kişilere. Niyet okumak gibi olucak ama hepsi darbe şakşakçıları... Niyet okumak gibi görebilirsiniz ama bunlar kendi görüşlerinden birilerinin yapacağı darbeye destek verecek ve darbeden nemalanacak kişiler çoğunlukla.

Ama ya halkın içinde olanlar?? Az da olsa açık açık 'darbe olsun, ordu işe el koysun' diyenler de var. İşte bunlar da salaktır. Hem de öyle sıradan salak değil 'abi ben salağım' diye bas bas bağıran türden. Bunlar kendilerinin de içinde olduğu bu halkın yöneticilerini seçmek yerine, darbe ile sevdiğim birileri gelsin ve onlar ne derse olsun diyen salaklar. "Abi ben salağım, ülkem için karar veremiyorum." diyen embesiller. Hangi darbe hangi ülkeye ne iyilik getirdi ve götürdü, eminim hiç bilgileri yok...
Ama nafile bu ülkede pek çok zeki insan da var. 'Demokrasi, kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini düstur edinmiş Atatürkçüler, ne yapacağını çok iyi bilen kararlı, dirayetli, aklıselim pek çok insan var.

Ve bunların hiç birinin bu memleketi, ne darbecilere ne de bunların şakşakçılarına yedirecek gözü yok.

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.