Sosyal Medya Uzmanı

Sosyal medya danışmanı
Bir Sosyal Medya Uzmanı olarak pek çok kişinin merak ettiği bu soruları cevaplandırmak istiyorum. Sosyal Medya Uzmanı ne iş yapar? Nasıl olunur?

Sosyal medya uzmanı, genel olarak markalar için sosyal ağlarda (facebok, twitter ...) profesyonel sayfa oluşturma ve yönetme, içerik üretme, internet reklamları yayınlama işlerini yapar.

Bir cümle ile bitirdiğimiz bu tanımdan pek çok kişi "bunu bende yapabilirim sanırım(!)"  diye düşünebilir. Nihayetinde herkesin kendi sosyal medya hesapları var ve kendi profillerini pekala yönetebiliyorlar(!). Pek çok kişi Facebook'ta sayfa açıyor Twitter, Youtube ve pek çok sosyal medya sitesini kullanıyor. Peki kişisel profil yönetme ile bir markanın sosyal medya hesaplarını yönetmek aynı mıdır?

Bu sorunun cevabı elbette "Hayır" olacaktır. Bir sosyal medyacının paylaşımları kişisel paylaşımlar gibi öznel ve sıradan olamaz. Yapılan paylaşımlar markanın kimliğini yansıtmalı, paylaşılabilme değerine sahip olmalı ve markanın tüm müşteri portföyüne ve potansiyel müşterilerinize hitap edebiliyor olmalı. Gün(!) sonunda yaptığı çalışmaların ölçümlemesini ve raporlamasını sunabilmeli.

Bir markanın sosyal medyacısı markayı yakından tanımalı, ki profil oluşturma ve içerik üretiminde sonucu ortaya çıkan mahsül markanın çizgisinin dışına çıkmamalı. Gerekirse yönettiği markanın çalışanlarından düzenli  brifing almalı.

Sosyal medya uzmanı gerçek bir Sosyal Medya Uzmanı olmalı. Sosyal ağlarda olan gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip etmelidir. Gündemdeki konuları sürekli olarak bilmeli gereken uygun gündem konularını kendi markasına göre yorumlayan paylaşımlar yapabilmelidir.

Sosyal medya uzmanı yayınladığı içeriklerle spam yapmamalı, gerçek bir değer üreterek paylaşılmayı hak eden bir ürün koymalıdır.

Bir sosyal medyacı yaptığı işten zevk alabilmelidir, çünkü bu iş gerçekten eğlencelidir. Ve kendinizi zorlayarak değil, eğlenerek yaptığınız sürece bu işi en iyi şekilde yaparsınız.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.