Facebook Diğer Mesaj Kutusu

Facebook 2010 yılının sonunda mail hizmetini devreye sokmuştu ve ben de bu hizmeti ilk kullananlardandım. Fakat facebooktan aldığım e-posta adresiyle e-mail atabilmeme rağmen hiç e-mail alamıyordum yani alamadığımı zannediyordum.

Şimdi facebook ta hemen yukarıda herkesin bildiği bir mesaj kutumuz var, tıklayıp hemen mesajlarımızı görebiliyoruz ve yeni bir mesaj aldığımız zaman da anında uyarı işareti çıkıyor, hatta bildirim alıyoruz "şu sana mesaj gönderdi" diye. Fakat benim dikkatini birkaç gün öncesine kadar çekmeyen ve çoğunuzun da farketmediğini sandığım diğer mesaj kutusu var.

Bu diğer mesaj kutusu sol sütunda  sık kullanılanlar çubuğu,  sayfalar, gruplar, uygulamalar gibi linklerin arasında yer alıyor ve mesaj kutusuna tıkladığınız da mesaj kutusunun alt sekmesi olarak görünüyor. Ve ben buraya hiç mi hiç bakmıyordum ve 2 yıldır da bir dünya mesaj birikmiş.

Bu gelmediğini sandığım mailler ve arkadaş listemde olmayan kişilerin mesajları hep burada birikip durmuş. Geçen gün nihayet farkedebildim bu diğer mesajlar kutusunu ve içinde kaçırdığım 3-4 fırsatla beraber bir dünya ıvır zıvır mesajı okudum. Hatta içlerinde bir iki kişi tekrar tekrar mesaj atmış ve cevap yazmadığıma içerleyenler bile olmuş :)

Ama bu diğer mesaj kutusunun yeri oldukça dandik bir yerde ve hiç dikkat çekmiyor. Bildirim de gelmiyor mesajınız var diye ve eminim ki pek çok kişi bu kısma gelen mesajları farketmiyor. Sizler için bir de ekran görüntüsü paylaşıyorum. Normalde diğer mesajlar bağlantısı görünmüyorken, mesaj kutusuna tıkladığınızda hemen sol tarafta mesajlar bağlantısının altında beliriveriyor. Facebook e-mail adresime e-posta gelmiyor diyenler varsa diyenler varsa onların da sorunu aslında bunu görememektir.

Uzun süredir facebook mail adresini sırf mesaj alamıyorum diye kullanmıyordum. Bundan sonra biraz daha aktif kullanırım.

Share this:

,

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Mail kutularımızda yer alan spam klasörü görüyor sanıyorum o kısım.

    YanıtlaSil
  2. evet ama işin saçma olan kısmı facebook uzantılı mail adresini kullanmak istediğimizde gelen maillerin de bu kısma düşmesi

    YanıtlaSil
  3. O kısmı bu yazınızda farkettim desem çok mu gülünç olur :)

    YanıtlaSil
  4. çok saol bir çok insan için yaralı bi yazı oldu :)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.