Çağrı Merkezi ve Hizmet Sektörü

müşteri hizmetleri
Düşünüyorum da çağrı merkezi çalışanı olmak gerçekten zor iş, çünkü sürekli olarak şikayet eden kişilerle muhatap oluyorsunuz. Arada bağırıp çağıranlar, küfredenler, küçümseyenler filan... Sanırım ben olsam ya hemen bırakırdım ya da psikolojim acayip bozulurdu.

Geçen gün Avea'dan aradılar ve faturalı hatta geçmemi tavsiye ettiler. Ki ben faturalı hattı daha önce düşünmüştüm. Her yöne 500 dk, 2GB internet ve 2GB üzerinde de sınırsız ama hızını düşüyorlar ve bedava sms filan.. Yalnız 500 dakikayı geçmeye görün işte o zaman tüm sülalenizi öpüyorlar... Doğrusu ben sadece tablet için internet paketini kullanacaktım ama onlar gene bir açık bulur döşer diye almamıştım..

Yoksa kullandığım tarifede ayda 20 tl küsur ücrete 1Gb+500dk heryöne+100SMS  paketinden son derece memnunun, ara sıra ses kesikliği olsa da...

Neyse kısacası istemiyorum dedim. Telefondaki bayan neden dedi ben de faturalı hatlarda değişik yöntemlerle uçuk ücretler geçirdiklerini söyledim ve avealı çocuk hikayesini ona da anlattım. Sonra o bana aveayı savundu ben suçladım derken uzunca bir tartışma yaptık... Sonunda ona işinin tartışmak olmadığını böyle bir durumda teşekkür edip kapatması gerektiğini söyledim ve öyle yaptı :)

Sonraki gün Türk Telekom'dan arayıp e-fatura isteyip istemediğimi sordular, ben de faturaları elime almaktan hoşlandığımı söyledim biraz imalı olarak. Ben net olarak belirtmeme rağmen o bana çevrecilik damarından girip hala e-fatura verdirme derdindeydi... Ben de biraz stres attım üzerinde ve çileden çıkardım... (Türk Telekom e-fatura yollayacaksa aldığı sabit ücretlerde posta ve zarf masrafı kadar indirime gitmeli ki çevrecilikte samimi olduğunu görelim.)

Aslında her zaman sorun çıkarmayan iyi müşteri olmuşumdur özellikle kasiyerlik deneyimimden beri hizmet sektöründeki müşteri ile birebir muhatap olan elemanlara karşı içimde samimi bir acıma duygusu taşımaktayım...  Fakat bugünlerde eşref değil eşek saatlerim daha yoğunlukta...

müşteri memnuniyeti

Müşteri Memnuniyeti

Bu arada şunu da belirtmek istiyorum özellikle markalaşmış firmaların perakende satış mağazalarında iyi müşteriler hep kaybediyor. Bir hata olduğunda zaman ve para konusunda mağdur oluyorlar fakat çirkeflik yapıp bağıran çağıran müşteri haksız bile olsa memnun edilmeye çalışılıyor. Bu yüzden mağdur edildiğinizi düşündüğünüz durumlarda çirkeflik yapmayın ama muhakkak itiraz edin. Muhatabınız sorununuzu çözmek için yardımcı olmaya çalışmıyorsa ya da yetkisini aşıyorsa sen git müdürün gelsin deyin. Müdüre memnuniyetsizliğini net olarak belli edin, büyük ihtimal sorununuz çözülecektir. 

Marka olmuş firmalar elemanlarından bu konularda pozitif bir tutum sergilemelerini ister. Oluşabilecek maddi zararları da firma üstlenir, müşretinin öfkeli olduğu durumlarda haklı bile olsa çalışana özür diletilir. Çünkü marka olmak bunu gerektirir.

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.