FACEBOOK TIMELINE - PROFİLDE ZAMAN TÜNELİ

Facebook yeni zaman tüneli uygulamasıyla ortalığı gene hareketlendirdi, herkes profilini değiştirmeye başladı.

Biz de geri kalmıyoruz tabi.. Dün akşam ben de değiştirdim. biraz msn space i hatırlattı bana görünüm açısından. Çok da iyi sayılmaz ama "new is always better" kuralınca uyguladık. Ama arşivlemesi gerçekten harika, üye olduğum tarihten şimdiye kadar paylaştığım ve etiketlendiğim herşeyi bir zaman tünelinden geçercesine görebiliyorum. Doğum günlerimde kimler tebrik etmiş, kimle daha fazla haşır neşir olmuşum filan..

Neyse Sadede gelelim. Profilimizi şöyle değiştiriyoruz:

Facebook'a giriş yaptıktan sonra  buraya tıklayarak sayfanın altındaki Sing me up butonuna tıklayın.

Sonra facebook anasayfasına dönüp arama kutusunda developer yazın ilk çıkan sonuca tıklayın. Daha önce bir uygulama yaratmadıysanız önce aktifleştirmenizi isteyecek, aktifleştirin.

Bunu yaptıktan sonra yeni bir uygulama oluştur diyoruz sayfanın sağ üst kısmından  Uygulama oluşturuken karşınıza iki satır çıkacak, uygulamaya isim vermeniz için. Bu iki satıra yazacağınız isimler daha önce başkası tarafından kullanılmamış olmalı. Mesela ben iki satıra da yilmazbaris yaptım ve oldu. Resimde ise 2. bir uygulaya yilmazbaris isimlerini yazdığımdan resimdeki gibi "failed" başarısız hatasını veriyor. Öyle olursa başka bir isim deneyin ve devam butonuna tıklayın.

Sonra sol sütunda Open Graph linkini göreceksiniz ona tıklayın. Karşınıza gene 2 kutu çıkacak. Çok önemli değil ne yazdığınız ama ilk kutuya read ikincisine book yazın. Sonra ayarları kaydedin belki hemen belki bir iki dakika içinde yeni görünüm aktifleşecektir.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.