2012 ALTIN FİYATLARI NE OLACAK ?

 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Altın fiyatları geçen haftalık süpriz bir düşüş yaşadıktan hemen sonra tekrar ani bir yükseliş yaşadı. Geçen hafta 163'e düşmüşken bu hafta 172 diyor haber sitelerinde ama az önce kuyumculara sorduğumda genel olarak 180 dediler, tanıdık kuyumcu bir müşterim de 178 dedi yeni altına.

Bununla beraber ileride ne olur diye tvlere çıkan uzman(!) kişilerinde her birinden başka birşey dinliyorsunuz.

Kimisi "Düşecek, altın normal değerinin çok çok üzerine çıktı, ileride çok hızlı bir biçimde normal fiyatına çekilecek." derken,

Kimisi de "Dünya ekonomileri iyi gitmiyor, piyasada ciddi bir belirsizlik var, zaten altının fiyatını birazda bu belirsizlik korkusu yükseltiyor. Önümüzdeki yılda belirsizlik devam edeceği için altın fiyatları yükselir." diyor..

Yani benim anladığım ne halt olacağı belli değil, her iki düşünce de mantıklı, her ikisi de olabilir. Ama sonunda hangisi olursa, o haklı görülecek ayrı.

Ama aslında asıl sorun ne biliyor musunuz ? Tembellik. Çalışarak, parasını kullanarak , iş yaparak parasını değerlendirme insanlara zor geliyor. Banka fazisi, kar payı, dolar, euro, altın ile durduğu yerde parasının artmasını bekleyen pek çok insan var. Sözümüz birkaç bin lirası olanlar değil tabi.. Onbinlerce lirayı yastık altına yatıranlar. Yüzbinlerce lirasını bankalarda yatıranlar var.

Bütün parasını daireye yatırmış 30-40 daireden kira toplayan adamlar tanıyorum. Ki 100 lerce dairesi olanları da duydum. Bu kişilerin çoğu ya tembellikten ya da parasını kaybetme korkusundan parasıyla iş yapmıyor. Garanti yolları tercih ediyor.

Bir çıkış arayanlara sözüm : Benin kenarda bir miktar param olsa sanırım altına güvenmezdim, hisse senetleri ile uğraşırdım. Tabi ben para kaybetmekten çok korkan biri değilim.

Share this:

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.