ANONYMOUS #operationturkey

 Bir süredir "yapay internet sansürü tartışmalarını" dinliyor kafamızı şişiriyorduk. Yetkili kurumlar defalarca açıklamalarına rağmen 22 Ağustos'tan sonra sansür geliyor yaygarası koparmaya devam etti birileri ve politik oyunlara alet oldular.

Bir şekilde Anonymous isimli hacker grubunun dikkati de bu tartışmalara çekilmiş ve bu sansür olayını boykot etme amacı ile bu akşam 18:00 da devlet kurumlarına ait bazı sitelere (tib.gov.tr gibi) saldırı yapacaklarını ilan ettiler.

Ve nihayet beklenen vakit geldi, hedef siteler ise tıkır tıkır çalışıyordu, üstelik hiç olmadığı kadar da hızlı desek yalan olmaz sanırım.

Bizimkiler önlemini önceden almış ve hedef siteler yurtdışından erişime kapatılmış ilk olarak. İkinci olarak da Anonymous grubuna botlarla destek verenlere yönelik basit bir javascript oyunu hazırlanmış. Sayfaya gelenler javascript kodu ile index2 sayfasına yönlendiriliyor, fakat botlar javascript kodunu çalıştıramıyor ve anasayfada kalıyor, daha sonrada bu botların bulunduğu ipler banlanıyor.

Ay Yıldız Hacker timinin saldırısına uğrayan anonymous.org a ise hala açılmıyor. Her ne kadar biz kendi sitemizi bakıma aldık saldırıdan kapalı değil deseler de kimse yemiyor.

Bu arada son zamanlarda hedef tahtasına oturtulan Tib için de büyük bir destek sosyal medyada yankılanıyor. Feedler, tivitler Anonymouse ile dalga geçen ve Tib'e destek mesajlarıyla doldu ve Anonymous grubunun karizması bu akşam itibarı ile eksilerde diyebiliriz.

Twitter ve friendfeed den bazı ilgili girdileri paylaşmak istiyorum :

Ananı ymous 'unuda al git :)

www.anonnews.org Sayfaları çok beyaz

www.rte.gov.tr gitmiş :)

operationturkey saldırısından sonra btk ve tib açıklama yaptı 2 adet usb bellek ve 1 sata harddiskleri bozulmuş bir tane de cd çizilmiş


Çanakkale geçilmez !


Anonymous'tan inanılmaz tehdit: "Bütün sansürcülerin Twitter hesabını ele geçirip Yılmaz Morgül tiviti atacağız.

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Bu Türkiye'ye yardım mı yoksa bir siber saldırı mı ? Ana temel,ana düşünceleri nedir ?

    YanıtlaSil
  2. Bu görüş açısına göre değişir. Bazı insanlar 22 ağustostan sonra internet sansürünün olacağını iddia ediyorlar. Ki bence bu sadece bir kara propaganda çalışmasının ürünü oluşan görüntü

    Anonymouse grubu da internette sınırsız özgürlük istiyor diye tanımlayabiliriz. Ve bu yönde anarşist eylemler yapıyorlar.

    Yani onlar Türkiye'de sansür olacak havası estirenlerin havasına kapılıp devlete ait sitelere saldırıp 22 ağustosta yürürlüğe girecek olan çocuk filtresinin iptalini istiyorlar.

    Bu saldırının başarısız olamsıyla sansür propagandasına kanmayan ve bu konuda yorum yapmayan çoğunluk biraz görüşünü ortaya koydu sadece.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.