CEP TELEFONUM ÇALINDI !

Hırsızların en çok rağbet ettiği ürünlerden biridir cep telefonları. Özellikle 4,5 yıl öncesine kadar cep telefonlarının imei adresleri hakkındaki yasa çıkmadan evvel olay çok ciddi boyutlardaydı. Pek çok gasp olayındaki hedef cep telefonu oluyor. Çalınan 400-500 TL lik telefonlar 2. el satıcılarına 40-50 liraya satılıyordu.

Daha sonra azaldı ya da gündemden düştü ve uzun süredir böyle haberlere sıklıkla rastlanmıyor. Gene de çalınmak için en ideal eşyalardan...

Cep telefonları çalınanlar genelde "yaaa ben telefona üzülmüyorum rehberdeki numaralarım ve resimlerim herşeyim gitti ona üzülüyorum" diyerek dert yanar. Zaten ben telefonu çalınmış olup da tam tersini söyleyenini görmedim... Ama hepsi hikaye...

2 yılı geçik süredir kullandığım yüzünü gözünü kağşattığım bir Samsung E250'm var. Çalınsa ki çalınmaz, kaybolsa filan üzüleceğim şey rehberdeki numaralar değil, 5 para etmeyen telefonum olacaktır.

Konuyu yazmama ilham olan olayı ise az önce işten dönüşte yaşadım. Yolun yarısında ön koltukta oturan kadın üstünü yoklamaya ve birşeyler söylenmeye başladı ve herkes de ona bakmaya... Kulaklığımı çıkartıp olayı anlamaya çalıştım.

Kadının kucağındaki çantanın koridor tarafındaki bölmesinde cep telefonu varmış ve 2 dakka da kayboldu diyor. Sonra birisi söyle numaranı arayalım dedi ve kadın numarayı söylerken şoför tuşlamaya başladı. Kadın numarayı söyledikten birkaç saniye sonra kadının yanında pencere tarafında oturan adamın üzerinden bir telefon sesi çıkmaya başladı. Adam telefonunu çıkardı ve herkes adama odakladı ki hemen ardından kadın çantasının derinliklerinden çalmakta olan başka bir cep telefonu çıkardı.

Daha sonra adam cep telefonunu açtı birkaç cümle konuştu telefonunu kapattı ben kulaklığımı takıp eski moduma döndüm. Sonra adam cebinden başka bir telefon daha çıkardı ve sanırım kadının telefonu ile aynı modeldi.

Kadının telefonu bulunmamış olsa ve telefonu çaldırmak yerine yanındaki adamın üzerini filan yoklasalar olay çok farklı boyutlara taşınabilirdi ve bunun yanı sıra kadının yanında ayakta duran adamın da telefon bulunana kadar kendisini zan altında hissettiğini gözlemledim.

Bir ara çalınan iki telefonunun da taksitlerini ödeyen bir müşterimizi hatırlıyorum. Gene bizim eve yürüyerek 10 dk mesafede telefonunu vermekte direndiği için tinerci gaspçılar tarafından bıçaklanarak öldürülen bir öğretmenin oğlunun gazetedeki haberini ve lise son sınıfta gaspçılar tarafından sıkıştırılmış bir elemanın arkadaşının yardım çağrısına gitmediği için suçlanan felsefe öğretmenini. Adamın sınıfta "Ben polisi arayın dedim, ya bana bıçak çekseler ne yapacam, he-man mıyım lan ben !" sözleri de aklımın bir köşesinde yer etmiş.

Sanırım bu imei'lerin kayıtlarının takip edilmesi cep telefonu kaçakçılığını ve hırsızlığını önemli ölçüde azalttı. Bir zamanlar telefonu için bıçaklanan, trenden aşağı atılanların haberlerinin çokluğunun yanında bugünlerde benzeri haberlere rastlamadığımdan bana alınan önlemler işe yaramış gibi geldi.

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. ben hayatda tlfnumu caldirmadim :D

    YanıtlaSil
  2. Ama başlıkta yaptığın çok ayııııp :P Ben de telefonu kaptırdın sandım :)
    Ben de şu ana kadar telefon çaldırmadım ama eğer ki çaldırsam hem 7 yıldır her kahrımı çeken hattıma, hem zor zamanlarımda yanımda olan telefonuma hem de içinde yıllar yılı sakladığım caaanım mesajlarıma üzülürdüm. Mal canın yongasıdır yahu, üzülünür tabiki de

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.