POLİTİKA KASETİ

Baykal'ın seks kaseti ergenekon işi gibi. Baykal ilk açıklamasında direkt hükumeti suçlasa da geri dönme hesapları yapan Baykal'ın sırtından vurularak yerine getirilen Kılıçdaroğlu, başkan olarak ilk sahneye çıkışında ergenekon terör örgütüne selam çakınca aklıma gelen tek şey kasetin ergenekon işi olabileceği.

Chp miletvekili Zülfü Livaneli, kaset ilk çıktığında zaten Chp'nin içinden birilerinin bu işi yapmış olabileceğini belirtmişti.

Ergenekon terör örgütü kendilerini girdiği boktan çıkartamayan Baykal'ı silip yola yeni biriyle devam etmek istedi anlaşılan. Yeni eleman Kılıçdaroğlu'da özel yetkili mahkemeleri kaldıracağını söylerken arkasında Ergenekon sanıklarının fotoğraflarının gösterilmesi bunun göstergesi gibi.

Chp'nin artık bundan sonraki süreçte tam bir ergenekon kuklası olmasından korkuyorum. Siyaset, dolayısıyla ülke iyice karışacak gibi. Özellikle seçime 1 yıla yakın bir süre kalmışken...

Kılıçdaroğlu'nun önceki yerel seçimlerde İstanbul adayı gösterilmesi söyle bir düşünceye yol açmıştı: Baykal, Kılıçdaroğlu'nun önüne aday çıkmasını istemiyor ve onun için İstanbul adayı yaptı. Kılıçdaroğlu seçimlerde başarısız olacak ve Baykal önündeki muhtemel bir genel başkan adayından kurtulacak. Çünkü Kılıçdaroğlu, iktidarla girdiği polemiklerle çok fazla ön plana çıkmıştı.

Fakat yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu beklenmeyen büyük bir patlama gerçekleştirip, Topbaş'a yakın denilebilecek bir oy oranına ulaşmıştı.

Önümüzdeki seçimlerde Chp oyunu artırabilirdi, tabi Kılıçdaroğlunun adaylığı Baykal'ın onayıyla da olsaydı. Ama böyle bir sezar-brütüs olayından sonra Chp seçmeninin bölünülmesi bence kaçınılmaz.


Felaket Senaryosu: Sarıgül'ün hareketi belli bir başarıya ulaşır, Baykal'ı indirme operasyonu neticesinde bir takım seçmen de partiden soğuyup uzaklaşır, Chp'de güçlü bir çözünme durumu olur da sol 3'e bölünürse ( Chp-Rahşan, Dsp-Baykal ve Sarıgül )ve Mhp'den oy koparabilecek bir sağ parti çıkışı gözlenirse, Akp'nin tekrar tek başına iktidar olması hatta, tek parti olması bile mümkün olabilir...

Share this:

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Chp nin oyları yükselicek bu kesin, tanıdığım birçok CHP li sırf Baykal yüzünden oyunu chp ye vermiyodu.. Bakalım Allah neler göstericek, baykala da üzüldüm hakikaten, zaten adam siyasette bitikti belden aşağı vurmaya ne gerek var, chp içinden bile olsa o zaman adam gibi başkan seçin di mi ama..

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.