BOSH'TAN GELEN CEVAP

Geçen gün yayınladığım yazıda Bursa'daki Bosh dizel fabrikasındaki mescitlerin kapatıldığını ve konuyu şirketin basın bölümüne sorduğumu belirmiştim.


Bugün bir cevap aldım. Bosh'tan gelen açıklamada kapatılan mescitlerin durumunun kötüleşmesi yüzünden olduğunu ve sendika yetkilileri ile görüşüp yerel bir çözüm aradıklarını bildiriyorlar.

Mail geldiği şekliyle şöyle:

Merhaba,

Mailiniz için teşekkür ederiz.

Bursa’da faaliyet göstermekte olan Bosch San. ve Tic. A. Ş.’ nin dini özgürlükleri kısıtladığına ilişkin dolaşan dedikodularda gerçeklik payı bulunmamaktadır. Her zaman Bosch değerlerine bağlı olan ve bağlı kalmaya devam edecek olan şirketimiz, özellikle de dünyadaki bütün tesislerinde, kültürler arası duyarlılıkları anlamakta ve bunlara saygı duymaktadır.

Bu sebeple 30 yılı aşkın bir süredir Bosch, isteyen çalışanlarına, bölgedeki Camii’ye düzenli ulaşım imkânı sağlayarak, Cuma ve Bayram namazlarına gitme olanağını sunmaktadır.

Bosch Bursa fabrikasında ibadet amaçlı kullanılan ve koşulları giderek olumsuzlaşan alanlar, çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği düşünülerek kapatılmıştır. Maalesef çalışanlarımız bu konuda son aşamada bilgi sahibi olabildiler. Fabrika yönetimi en kısa sürede sendika temsilcileri ile karşılıklı uygun bir yerel çözüm bulunması konusunda görüşmelere başlayacaktır.

Bu e-mail ile durumu netleştirebildiğimizi ümit eder, ilginize teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.


Konu hakkında başka bir bilgi olması ve sorunun çözülüp çözülmediği hakkındaki bilgileri ilerleyen zamanlarda yazacağım.

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.