HAYIRLI RAMAZANLAR !

Onbir ayın sultanı Ramazan Ayı geldi. Bir süredir, çeşitli iletişim kanallarındaki ramazan odaklı reklamlarla Ramazan ayının geldiğini hissetmeye başlamıştık ve nihayet kendisi de geldi....

Ramazan denince aklıma hemen oruç gelir. Ramazan ayını düşününce aklıma samimiyet, insaniyet yardımseverlik gelir. Bu ayın güzelliğinden faydalanmak için çoğu kişi yardımlarını bu ayda yapar, zekatını bu ay verir. İhtiyaç sahiplerine daha çok sahip çıkar.

Bu ayda ayrı bir hava vardır hep. İster kar yağan bir kış gününe denk gelsin, ister sıcak bir yaz gününe, farketmez. Çünkü bu ayda biz hep aynı havayı soluruz. Ve o ava sadece oruç ttanı değil tutmayanı bile etkiler, müslüman olmayan kişiler bile bu aydan, bu ortamdan bir haz duyar.

Oruç tutan insanlar o son bir dakikayı sabırla beklerken, iftar ezanı ile birlikte, sabahtan beri kendini tutmanın mükafatı olarak, ayrı bir lezzet alır yediğinden.

Çocuklar oruç tutma yarışına girer, annelerinden sahura kaldırmalarını ister. Kimileri uyanamaz ve ertesi gün neden kaldırılmadığını sorar. Kimileri dayanamaz, öğlene kadar tutar. Çoluk çocuk herkezi sarar bu atmosfer. Her yerde, herkez hisseder bu uhuvveti.

Herkez birbirini iftara davet eder, birbirlerine ikram ederler. Bazıları yoldan birini çevirir iftara davet eder, onun sevabına ortak olur. Bu ayda sadece yemek yemekten değil, aç kalmaktan da zevk alınır.

Geceler sahurlarla uyanıktır artık. Ramazan davulcusunun gümbür gümbür sesleri çok duyulmasa da artık, gene de kalkar insanlar... Uykusuz kalmak bile ayrı bir zevktir bu ay...

Ve Ramazan geçer gene biter, kiminin içini burkar sona ermesi, bir dosta veda eder gibi ayrılır bu aydan. Sonunda da tatlı bir bayram telaşı kalır...Kayıt Tarihi:20.08.2009

Share this:

, , ,

CONVERSATION

9 Harika insan yorum yapmış.:

  1. çok güzel anlatmışsın sana da hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın ramazanı. Bi ara eski zamanlarda yaşamış biri anlatıyor gibi hissettim, fesli beyler, rengarenk feraceli hanımlar, cumbalı ahşap evler falan geçti gözümden. Ben Ramazan'da akşam ezanının o şahane etkileyici sesine hayran kalıyorum, hatta yıl içinde o hissi hissediyorum tekrardan da "ahh bi ramazan gelse" diye geçiriyorum içimden :)

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle hayırlı ramazanlar...bloğumda 7 yaratıcı blog seçmem gerekiyordu içlerinde sende varsın Orjinal delikanlı ödülü kabul edersen sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Oruç tutanların tutmayanı dövmediği, tutmayanın tutanın önünde lıkır lıkır su içmediği bir ramazan geçirmemiz dileğiyle.. Herkese hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  5. @Bilgicelli
    bu mimle aynı anda mimleyen başkaları da var.
    ben mim kabul etmiyorum ama çekeceğiz bir ayar ...

    @kedi kardeşliği
    merak etme ben şimdiye kadar oruç tutanların oruç tutmayan birini dövdüğünü hiç görmedim... olduğunu da pek sanmıyorum. bunlar milliyet, hürriyet gibi gazetelerin uydurma haberleri...

    ama 4. ve 5. sınıftaki öğretmenim, ergenlik çağında olduğumuz için tutmammız gerektiğini, iyi beslenmemizi söylerdi..
    ramazanda oruç tutup yemek yemeyenleri de döverdi...

    YanıtlaSil
  6. Krişe olacak ama bloxoodki yorumum da öyle oldu nerede eski ramazanlar? Hep tüm aile toplanalım büyük bir sofrada yemek yiyelim istemişimdir ama olmadı maalesef.Olamıyor çoğu kişi için ramazan lüks bir lokantada yenen doyumsuz bir yemek.Ramazanı bu şekilde yaşayanlara acıyorum.Tüm aile olmasa da toplanabildiğimiz kadarıyla o sıcaklığı evimizde sıkış tepiş uzun sohbetlerle yaşamak çok daha güzel ;)

    YanıtlaSil
  7. mim kabul etmiyosun ama ödül kabul eder misin? :) bi ödül yolladım, yoldadır gelir şimdi :P

    YanıtlaSil
  8. @LoveMeorLeaveMe
    Bu mimi 4-5 kere aldım ve en sonunda bir bunu yaptım...
    http://www.orjinaldelikanli.com/2009/01/masast-mimi.html

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.