FOTOĞRAFLARLA 1945 HİROŞİMA'SI ATOM BOMBASI ETKİLERİ

1. Dünya savaşında istediklerini alamayan devletler toparlandıktan sonra, dünyadaki büyük güçler arasında tekrar bir sürtüşme yaşanmaya başladı ve 2. bir dünya şavaşı yaşandı.

Bu savaşta dünya tarihi boyunca en büyük zararı veren bombaların kullanılması, insanların insanlıktan çıktığının göstergelerinden sadece biri.

Atom bombasının yapılması konusunda USA başkanı Roosvelt'i ikna eden kişi, pek çok kişinin hayranlık duyduğu Albert Einstein'dir. Her ne kadar Einstein çeşitli sözlerle atomu parçalama işini iyi niyetle yaptığını ve insanlığın bunu kötüye kullandığını söylesede ben, Einstein'ın tam o savaş zamanı bunun başka bir şey için kullanmayacaklarını tahmin edemeyecek kadar salak olduğunu pek sanmıyorum.

Günümüzde de pek çok kimsayal silah kullanılıyor ve pek çok ülkede de rahatça atom bombası yapabilecek kapasite mevcut. Geçtiğimiz yakın zaman dilimi içinde İsrail'in Filistinliler ve Rusya'nın Gürcüler üzerinde kimyasak silah kullandığını biliyoruz.

Yazıyı gene atom bombasının büyük (!) mucidinin bir sözü ile bitirelim:
'İnsanlar 3. dünya savaşını hangi silahlarla yaparlar bilemem ama 4. dünya savaşının taş ve sopalarla olacağından eminim.'

Aşağıda o katliamın fotoğraflarından oluşan bir slayt mevcut, slaytın büyük halini flickr hesabımdan izlemek isterseniz, buraya tıklayın.




Share this:

, , ,

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Büyük vahşet yaa, insanlar hala etkilerini yaşıyorlar. Böyle bi adiliği yapabilmek içşn insanın vicdan duygusunu hiç hissetmemiş olması lazım :@

    YanıtlaSil
  2. Deli OD'ım benim mailin yok sitede sana şu an ki hallerini atıcam mail geldi bana yaz

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle şunu söylemek istiyorum yorumum acaba iki defa mı gitti?Öyleyse çok özür dilerim.Ayrıca bloguma yorum yapmanız benim için büyük mutluluk bu yüzden de teşekkür ederim.Bunları bir yana bırakayım :) Hiroşima konusu hakkında bu hayvanların yaptığı bir katliam çünkü hiçbir insan böyle bir şey yapamaz!Şunu da eklemek istiyorum hayır Einstein bilim adına dünyadaki insanları hiçe saymadı ; o kendi ünü için tüm insanlığı hiçe saydı...

    YanıtlaSil
  4. bu dehşet verici..insan hayatını hiçe sayanları lanetliyorum..

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.