TAM BİR PİSLİKSİNİZ !

Az önce hotmaili kapattım ve açılan msn sayfasında milliyetin ilgi çekici(!) magazin haberlerini gördüm ve şu başlık dikkatimi çekti :'84'LÜK DEDE EŞİNİ PES ETTİRDİ'

84 yaşında yaşlı bir zengin bunak, 22 yaşında kaşarın tekiyle evlenmiş ve benim anladığım kadarı ile hatunun karnı yeterince doymuş ve bu yaşlı morukla daha fazla yaşamak istememiş. Birazda boşanma tazminatı ve nafaka alırım düşüncesiyle 'Eşimin hıznına yetişemiyorum' diye boşanma davası açmış. anlaşarak ayrılmışlar. Sonrada bizim bunak başka bir 22'lik bulmuş.

Şimdi burada tamam ikiside reşit, para veya başka birşey için evlenmişler, çok umrumda değil. Zaten anlatmak istediğim şey bu olayda değil. Benim belirtmek istediğim milliyetin haberi veriş tarzı.

Milliyet haberi öyle bir vermiş ki, sanki adam çok güzel birşey yapmış gibi... Hani zina yapan kadına orospu denirken, erkeğe çapkın (sanki bir iltifat sözü gibi) denir ya. Milliyetinki de o hesap. Pislikçe bir tavır.

İnsanlara bu yapılanları çok normal bişeymiş gibi sunmaları ki bunuda internet sitesinin en görünür bölgesine koymaları haberciliğin hangi ilkesiyle bağdaşıyor ki.

Ve bu benzer olay Türkiye'de bir köyde olsa: '70 yaşında dede, 18 yaşında gelin' haberi. Haberin nasıl ve ne şekilde verileceğini ki daha önce de verildiğini hepimiz biliyoruz.

Milliyet, hürriyet, posta gibi gazeteler sürekli olarak ahlaki yozlaştırmayı hızlandırmaya ve artırmaya yönelik haberler yapıyor. Ki bunlara haber denirse...

Merak ediyorum bu gazetelerden reklamlar, resimler ve magazinvari haberler atılsa, geriye kalandan haber ve düşünce yazısı değeri taşıyan kaç sayfa çıkar ?

Share this:

,

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Aynı fikirdeyim artık o kadar itici ki pes diyorum sadece msnbcden keyif alıyorum bende.

    YanıtlaSil
  2. Buyur, Cumhuriyet oku madem magazin istemiyorsun :)

    YanıtlaSil
  3. yazının ortalaırnda iken akıamb işe geldi diyecektim ki sen zaten son paragrafta bitirdin olayı. milliyetin yaşam tarzı bu ne yaparsın :)

    YanıtlaSil
  4. al bendende o kadar

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.