BİTİRME ÖDEVİ: ELEKTROMANYETİK DALGALAR

Blogumu takip edenlerin malumudur, bu yıl üniversitedeki 4. yılım. 4 yıldır Edirne'de çile çekiyoruz. Bu yıl bitirme ödevinide aldım, her ne kadar bitiremeyecek gibi bir durumda olsamda.
Bu yıl 1. dönem başladıktan hemen 1 hafta sonra Ramazan Bayram'ı vardı. Bende ilk hafta gitmedim, büyük çoğunluk gibi.
İşte bir kısım arkadaşlar o zamandan gitmiş ödevi alacağı hocayı ve konuyu seçmiş, kimiside telefonla yapmış.(Nasıl yaptılar bilmiyorum, heralde türkselin mobil imza hizmetini filan kullandılar...)
Kısacası millet gitmiş önceden cici hocaları seçmiş, bizede en cicileri kalmıştı. Seçtik birini, sonrada konulara baktım. 'Aha elektromanyetik dalgalar. Süper ödev. Gündemdeki bir konuda, kaynak sıkıntım da olmaz.' diye düşündüm ama adam gibi bir kaynak yok maalesef.
Türkçe yazan zaten 2 eleman buldum ama ben bile daha ayrıntılı ve kaliteli bir biçimde yazarım bu bilgimle. İhtiyacım olan güzel cümleler ve ayrıntılı matematiksel işlemler yok bunlarda. Çevirilere bakıyorum, cümleler güzel ama matematiksel işlemlere az yer verilmiş.
Yök'ün tez sitesine baktım. Hep sözel kısmı var, insanlar ve çevre üzerine etkileri filan.
En son google efendiye bir soralım dedik ondanda bir halt çıkmadı. Elektromanyetik dalgaların insanları asabileştirmesi hakkında bir araştırma tamamlanmış. Bütün haber siteleri bunu haber yapmış ve bizim bazı çakma bloggerlarda onlardan copy-paste yapmış. Başkada adamakıllı işime yarayacak sonuç bulamadım.
Ve bu haberlerde yer alan araştırmanın sonuçlarını görmeye başladım. ELEKTROMANYETİK DALGALAR ADAMI ASABİLEŞTİRİYOR.
Nasıl asabileşmeyelim. Bitirme ödevi, vizeler,kuantum, hidrojen atomu, maxwell denklemleri,elektrodinamik, termodinamik, mıkntıslanma..... kafayı yemek işten değil.
En sonunda kararımı verdim. Alıcam kitapları ne varsa copy-paste, belki arada gerekli olan bazı matemetiksel işlemleri kendim yaparım, veririm hocanın eline...
Zaten bu yıl bu okul bitmeyecek gibi, ödevde seneye bitsin...

Share this:

, ,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Benimde bitirme ödevimde aynı iletişim formuna mail adresimi yazıyorum ekle.
    Belki birbirimize yardımımız dokunur :)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.