SEÇİM SONUÇLARI BÜYÜK SÜPRİZ OLMADI !

Seçim sonuçları açıklanmaya başladı. Ve Ak parti nin oylarının düşmesini büyük süpriz olarak gördü pek çok kişi. Bu konu benim için süpriz olmadı.

Zaten 22 Temmuzda haketmediği bir oy oranını elde etmişti. Bu oy oranını Ak parti almamış, genelkurmay ve cumhuriyet mitingcileri Ak partiye vermişti.

Yani şu anda benim gördüğüm %38 oy oranının Ak parti için normalde tavan durumu olması gerekir diye düşünüyorum.

Fakat diğer partilerin aldığı oy oranlarıda hakettiğinin çok üstünde.

Şimdi bir kez şu soruyu sorarsak hangi parti ne icraat yaptı ya da ne yapmaya çalıştı ?

Bu sorunun cevabını düşündüğümüzde Chp ve Mhp nin aldığı oy oranının yüksek olduğu bariz. Buradaki sorun belli odaklarda toplanma. Sol Chp'de toplanmış, sağ ise Mhp ve Akp etrafında. Peki diğer sağ ve sol partiler ?

Benim için süpriz olan tek sonuç Kılıçdaroğluna verilen oy oranı. Gazeteler, televizyonlar bol bol reklamını yaptı. Öne çıkardı, dürüst insan diye millete kakalamaya çalıştı. Ve bundada başarılı oldu. Yani kılıçdaroğlunun aldığı bu oy gerçekten oldukça yüksek, her ne kadar seçimi kaybetmiş olsada.

Ve kürtçe tv gibi serbestliklerin seçime etkisi. Bu özgürlükler kürt kökenlilerin fikirlerini hiç değiştirmediği gibi bizim körü körüne milliyetçilerinde azmasını sağladı ki bunun sonucu Mhp'nin aldığı oy oranıdır.

Doğu halkının, düzeltilen koşullar, yükseltilen yaşam şartları ve kürtçe tv gibi serbestlikler karşısında hala, bir çözümün parçası olmak istemeyen Dtp'ye bu kadar destek vermeleri benim için hem şaşırtıcı hem de üzücü oldu. Aslında önce kendileri sonra Türkiye için üzücü oldu. Ve Chp ve Mhpnin buralardaki fiyaskodan ne zaman ders çıkaracağınıda merak ediyorum.

Ve ekonomik kriz, sanırım Ak partinin oylarının düşmesindeki baş aktör dünyada yaşanan ekonomik kriz oldu. Amerikan şirketleri kendileri batarken Ak partinin oylarınıda aşağı çekti.

Seçimlerin piyasalar üzerine etkisi:Piyaslarda şu an itibari ile büyük düşüşte ve dolar gene 1,70 liranın üzerine çıktı.

Yüksek seçim kurulunun skandal kararıyla başlayan seçim, öyle veya böyle bitti. Önemli olan ülkemiz için hayırlı olması.

Benim en büyük isteğim demokrasinin işlemesi ve devamlılığıydı. O da şu anda büyük ölçüde sağlanıyor. Şu unutulmamalıki demokrasi en güzel ve sağlıklı yönetim biçimidir. Çoğunluğun kararı o an için kötü görünse bile, her zaman diğer kararlardan daha iyi sonuç verir.

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.