ATATÜRK'ÜN AMERİKA HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ - VİDEO

Bu videoya facebookta rastladım, gerçek mi bilmiyorum. Ama gerçeğe benziyor.

Share this:

, , ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. televizyonda, bir ana haber bülteninde de çıkmıştı bu video. gerçek olsa gerek..

    YanıtlaSil
  2. Viode-montaj vb konularda sertifikalı uzman olmasam da, uzman sayılabilecek bilgiye tecrübeye sahibim. Bu görüntüyü bir çok yerde bende gördüm; aynı şekilde tartışıldığına da tanık oldum. Görüntünün, %99 ihitmal ile gerçek olduğunu, montaj olmadığını düşünüyorum.
    Bir tartışma başlatmak, görüş bildirmek niyetim yok, bu görüntü içinde doğru olmaz, yalnız internette bir çok yerde yanlı/yansız farklı, özellikle "garip, ilginç ha!!" diyecek yorumlara rastlamadım değil!

    Amerika ya da farklı bir ülke için Atatürk'ü(müzün) bu konuşmayı yapmasını gayet doğal karşılıyorum. Amerika olması, o zamanın şartlarında hakkında birşeyler söyleyecek bir kaç ülkeden biridir. (Doğrudan savaş halinde olunan, İngiltere, Fransa vb.. ülkelere söylememesi doğal)

    Tabiki, yine "bak bak bak! Amerika hakkında neler söylenmiş?" kafasıyla bu video bilinçsizle değerlendirilmemeli. Bunu değerlendirebilmek ya da yararlı olumlu/olumsuz yorum yapabilmek görüş bildirebilmek için, öncelikle Atatürk'ü çok yönlü araştırıp okumak gereklidir. Doğrudan, Amerika'cı, ya da şöyle böyle şekliyle bilgisizce kötü ithamda bulunmak (bulunulmuş bir çok sitede), gerçekten çok üzücü. Böyle çirkin yaklaşımlar, öncelikle kendi öz tarihimizi bilmememiz ve dünyaya bakış açımızın dar olduğunu gösterir.

    Çok yönlü incelendiğinde, ve özellikle "o zamanın şartlarında - Türkiye & Amerika" ilişkisine bakıldığında, gayet doğal; birbirini tanıma adına iki ülke için uzaktan selamlaşma olarak adlandıralabilecek bir konuşma yapılmış Atamız tarafından..

    Zamanın şartlarında, "150 yıllık bir ülke olan Amerika" kucaklaşılacak değil, uzaktan kendisini dünyaya bağımsız olarak ilan edecek yeni "Türkiye" için, doğru yapılmış ve en yetkili ağızdan yapılan bir konuşma olduğu kanaatindeyim..

    Atamızı saygı ile anıyorum..

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.