YEŞİLAY HAFTASI

Şubat bitmek üzere, ve martın ilk haftası YEŞİLAY HAFTASI olarak kutlanır.

5Mart 1920'de kurulan Türkiye Yeşilay Cemiyeti dünyaca ünlü Ord.Prof. Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından kurulmuştur ve anayasamızın 58 nci maddesine göre görev yapan Yeşilay,”Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur. Yeşilay,19 Eylül1934 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından 2–1288 sayılı karar ile kamuya yararlı cemiyet olarak kabul edilmiştir.

Yeşilay 89 yıldır halkımıza her türlü uyuşturucunun zararlarını anlatmakta ve tedavi sürecinde yol göstermektedir. Ama ne yazıkki ülkemizde sigara ve alkol tüketimi avrupadaki kadar olmasada oldukça yüksektir.

Sizde yeşilaya destek vermek isterseniz, en basit olarak Yeşilay'a üye olabilirsiniz.

Yeşilay haftasında yapılan ve yoğunluk kazanan etkinlikler:


  • Alkollü içkilerin,uyuşturucuların ve sigaranın insan ve toplum sağlığına,maddi ve manevi yönlerden verdiği sayısız zararlar anlatılmaya çalışılır.

  • Eğitim yılı içinde, bilhassa Yeşilay Haftası’nda, il ve ilçelerde Yeşilay konularını dile getiren radyo ve televizyon konuşmaları yapılır.

  • Okullarda sahne oyunları ile film ve konferanslarla gençler uyarılmaya çalışılır.

  • Çocuklarımıza kompozisyon, şiir, hikaye, karikatür ödevleri verilir. Başarı gösterenlere ödüller dağıtılır.

  • Okullarımızda Yeşilay köşeleri, duvar gazeteleri, video çalışmaları yapılır.

Sizde eğer çalıştığınız işyerlerinize, okullarınıza ve çeşitli yerlerde ülkemizdeki bağımlılığın daha fazla katkıda bulunmak için afiş ve broşür isterseniz, adresimizden ücretsiz temin edebilirsiniz: (Nuruosmaniye Caddesi No:17/1 Cağaloğlu 34400 İSTANBULTel: 0 212 527 16 83)


Anayasa 58 nci Madde: "Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için tedbirler alır.'' der.


Not: Bu hafta diğer blogcularda benim gibi uyuşturucu maddelerin zararlarına yönelik materyallere ağırlık verebilirler. Yeşilay Bannerlerini sitelerinize de ekleyebilirsiniz.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.